meny


Nettverk og sikkerhet

Fysisk lokasjon og sikring
Vår serverpark er fysisk sikret i ett låst Rack i serverrommet til Enivest AS, rommet blir overvåket døgnkontinuerlig for temperatur m.m. Huset er sikret med et avansert alarmsystem tilkoblet sikkerhetsselskapet Securitas. Alle våre servere er tilkoblet UPS (Uninterruptible Power Supply) og agregat for å sikre maksimal stabilitet og oppetid.

Internetttilgang
Vi er koblet til internett via 1000MBit linje levert fra Enivest AS, det er også backup routere og linjer for å forhindre nedetid ved fiberbrudd el.l. Oppetiden på denne linjen er på over 99.9%

Nettverkssikkerhet
Tilgangen til våre servere er styrt via våre brannmurer. Disse er konfigurert med ett veldig restriktivt regelsett og analysering av alle nettverkspakker for å kunne filtrere bort det meste av angrep mot nettverket vårt. All kommunikasjon mot driftsdelen av nettverket er sikkret av VPN kanaler. Brannmuren er direkte koblet til Enivest AS sitt Core nett for maks oppetid og tilgjengelighet.

Nettverkskomponenter
Vi bruker ett switchet nett basert rundt redundate Cisco Nexus Switcher. Dette gjør at vi opprettholder minimale sidegenereringstider selv ved svært høy belsatning mot serverene våre.

Backup
Vi lagrer 60 dagers historikk av epostkontoene og websidene dine så om uhellet skulle være ute så kan vi raskt få tilgang til dataene dine igjen uten unødvendig nedetid.
Dataene lagres på samme fysiske lokasjon som serverene samt på en ekstern lokasjon i tilfelle ekstreme feil som fører til at den ene serveren er utilgjengelig.

 

Navigering